Welkom op de website van Krashna Musika, dé vereniging voor muzikale studenten in Delft!

Krashna Musika foto's

 

Laatste nieuws

Krashna Musika in de OWee

2016-08-22 12:26:00

Klassiek zingen in een koor? Spelen in een van de beste studentensymfonieorkesten van Nederland? Kamermuziek maken met andere Delftse studenten? Laat jezelf horen en maak kennis met onze musici tijdens de OWee:

21 augustus

22 augustus

  • Infomarkt aan de Markt vanaf 14:00
  • Operakaraoke in Café de Tango (Nieuwstraat 2) vanaf 17:30

23 augustus

24 augustus

Overdag geen tijd maar ’s avonds wel zin om onze musici te leren kennen? Krashna borrelt vanaf 22 t/m 24 augustus elke avond vanaf 19:30 tot laat in Café de Tango (Nieuwstraat 2)!

Meer weten over de open repetities voor het koor en orkest? Check de Evenementen op onze Facebookpagina en vergeet niet je instrument/stembanden mee te nemen!

Welkom aan de aankomende eerstejaarsstudenten!

2016-05-23 12:28:00

Krashna Musika is het studentenkoor en -orkest van Delft. Maar dat wist je vast al wel want je bent immers op onze site. Wij hopen dat wij jou een mooie, succesvolle, gezellige en bovenal muzikale studietijd kunnen bezorgen.

Wil jij jou muzikale studietijd doorbrengen in een koor of orkest, speel je een instrument, kan je zingen of wil je leren zingen. Kom dan naar onze open repetities. De open repetities van orkest zijn op maandag 5, 12 en 19 september, en van het koor op woensdag 7, 14 en 21 september.

Voor vragen kun je ons bereiken op: 06-43253221 of via de mail: krashna@tudelft.nl. Of spreek ons aan tijdens de OWee!

Krashna Musika swingt!

2016-05-23 12:26:00

Delfts studentenkoor en -orkest Krashna Musika zorgt op 3 juni voor een swingende start van jouw zomer. Laat je door de Zuid-Amerikaanse klanken meevoeren naar exotische oorden en waan je op Caribische stranden.

Het eerste stuk "Misa a Buenos Aires" staat ook wel bekend als "Misa Tango". In deze hedendaagse compositie van Martin Palmeri zijn Argentijnse ritmes gecombineerd met klassieke muziek. Met behulp van Cubaans slagwerk brengt Gershwins "Cuban Overture" je linea recta naar de Cariben. Het stuk is een kleurrijk verzameling van Caribische ritmes en authentieke Cubaanse drums. "Symphonic Dances" van Bernstein is afkomstig uit de musical West Side Story. Deze compositie nodigt je uit in het New York van de mid jaren vijftig. Tot slot brengt Copland ons met zijn "Four Dance Episodes from Rodeo" naar het ruige Wilde Westen.

Krashna Musika treedt vrijdag 3 juni op in de Raamstraatkerk in Delft. Het concert begint om 20:15 uur. Kaarten kosten €15,00 per stuk. Heb je een CJP pas, ben je een student of ben je medewerker aan de TU Delft? Dan betaal je slechts €10. Vroege vogels krijgen in de voorverkoop €2,00 korting per kaart. De tickets zijn nu te bestellen via: reserveren.krashna.nl

Masterclassdag 2016

2016-05-11 12:26:00

Op 28 mei is de openbare masterclassdag van dit jaar: Ervaren kamermuziekprofessionals zullen de verschillende ensembles die zich hebben opgegeven helpen om hun samenspel naar een hoger niveau te brengen. Mede mogelijk gemaakt door het Delft Chamber Music Festival, zullen de masterclasses worden gegeven door strijkers uit het Dudokkwartet, Jesse Faber uit het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Nederlands Blazers Ensemble. Daarnaast zal sopraan Annet Lans uit het Nederlands Kamerkoor er zijn voor de zangers.

Het is nog tot en met 20 mei mogelijk om je met je ensemble aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar kamucie@krashna.nl. Deelname aan een masterclass kost €25,- per persoon, €20,- als je Krashna lid bent.

Maar niet alleen zelf deelnemen is leuk, bijwonen hoe ensembles les krijgen is een net zo grote aanrader. Alle masterclasses zijn open voor publiek. En voor publiek is de toegang gratis, dus kom vooral luisteren!

Daarnaast zal er die dag een workshop tango dans plaatsvinden, geheel in het thema van de zomerconcerten. Aan deze workshop mag iedereen deelnemen, voor maar €5,-. Hou onze facebook-pagina in de gaten voor meer informatie en updates over de masterclasses.

De dag erna, op de avond van 29 mei om 20:15u, is het afsluitende kamermuziekconcert waar deelnemers kunnen laten horen wat ze geleerd hebben. De kwaliteit zal dus hoog zijn op dit laatste kamermuziekconcert van het jaar, dus kom vooral luisteren! Ook hiervoor is de toegang gratis.

>>> Het rooster voor de masterclasses kun je hier downloaden <<<

Campusconcerten 2016

2016-04-18 06:49:55

In de weken van 18 en 25 april zal Krashna lunchconcerten geven op een aantal faculteiten op de campus. We spelen achtereenvolgens in de aula, op L&R, op EWI en op 3mE. Ook zal er een afsluitend kamermuziekconcert plaatsvinden. Het programma is als volgt:

Maandag 18 april: Aula - Restaurant
Woensdag 20 april: L&R - Restaurant
Maandag 25 april: EWI - Benedenhal
Dinsdag 26 april: 3mE - Entreehal
Zondag 1 mei: Afsluitende KaMu op Unit Cultuur

Als je geďnteresseerd bent, kom dan vooral even langslopen in de lunchpauze. De programma’s zullen vanaf 12:45 tot ongeveer 13:30 duren. De KaMu zal zoals altijd beginnen om 20:15.